16 februari 2016

Nieuwe huisvesting NIMAR

NIMAR krijgt een nieuwe locatie in de Marokkaanse hoofdstad Rabat. Na een grondige verbouwing van het pand zullen de deuren van het nieuwe ‘NIMAR Rabat’ in September 2016 openen.

Het ontwerp: studie en onderzoekHet nieuwe ontwerp is een volgende stap in het creëren van een aantrekkelijke en professionele onderwijs- en onderzoekomgeving van NIMAR in Rabat. Op de nieuw locatie zullen uitstekende onderwijsvoorzieningen beschikbaar zijn, alsmede studieruimtes voor onderzoekers. Daarnaast zijn er ontmoetingsruimtes en krijgt het pand een bibliotheekfunctie. De onderwijsvoorzieningen worden gerealiseerd op de begane grond en de eerste etage. Op de tweede etage bevinden zich werkkamers voor medewerkers.

Een belangrijk momentDe Nederlandse ambassadeur in Marokko, Ron Strikker, tekende op 30 januari 2016 namens de Leidse rector-magnificus Carel Stolker samen met eigenaar Said Zniber het huurcontract van het nieuwe pand.

Huurcontract ondertekening 30 januari 2016 bewerkt

Op de foto: Links: dhr. Said Zniber. Rechts Mr. Ron Strikker, Nederlands Ambassadeur in Marokko, die namens de rector-magnificus Carel Stolker tekent.